×
Trucker.si

Iščite po portalu

Tudi letos bo pomlad na Celjski sejem pripeljala zadnje trende iz avtoservisne dejavnosti in avtomobilizma, gospodarskih in dostavnih vozil, logističnih rešitev in nekaj poslastic iz sveta motociklizma. Med 9. in 12. majem se po letu premora vrača bienalni trojček sejmov Avto in vzdrževanje, Gospodarska vozila in logistika in Moto boom. Sejmi so ena redkih priložnosti, da se strokovna javnost ter seveda ostali obiskovalci in ljubitelji jeklenih konjičkov spoznajo z  zadnjimi novostmi in aktualnimi temami.

 

AMGL 2019 928 ×

Sejmi s področja avtomobilizma, motociklizma, prevozništva in logistike na celjsko sejmišče prinašajo zadnje trende in novosti. Z velikim številom uglednih blagovnih znamk, ki jih je letos kar preko 300, edini in največji tovrstni sejem v Sloveniji prinaša nepozabno doživetje za strokovnjake kot tudi ostale ljubitelje vozil in dodatne opreme.

 

Na 21. sejmu Avto in vzdrževanje bo razstavljena vsa oprema za avtomehanične, avtoličarske, avtokleparske delavnice, vulkanizerje, avtoelektronika, avtomobilski rezervni deli, motorna in menjalniška olja, meroslovne rešitve, avtokozmetika, ročno in specialno orodje, diagnostika, kompresorji ter ostala dodatna oprema. 11. sejem Gospodarskih vozil in logistike, bo postregel s sodobnim voznim parkom srednjih in težkih gospodarskih vozil, dostavnimi vozili, avtobusi, priklopniki in polpriklopniki, specialnimi in komunalnimi vozili, dvigali in dvižnimi platformami ter vsem kar spada zraven; od pnevmatik in goriv do navigacijskih in telekomunikacijskih sistemov, ki ponujajo sodobne informacijske rešitve.

 

Na sejmu bodo predstavljene tudi logistične rešitve; storitve skladiščenja, avto logistika, carinske rešitve, … Obiskovalci pa bodo lahko letos prvič sami preizkusili Man-ov dostavnik. Manjkalo ne bo niti trendov in novosti za ljubitelje motociklizma. Na 13. sejem Moto boom si bodo lahko ogledali motorna kolesa in motocikle, enduro motorna kolesa, skuterje, štirikolesnike, našli vso motoristično opremo in vse ostalo, kar spada k motociklizmu.

Strokovna svetovanja, atraktivne demonstracije in aktualni posveti

OZS-jeva Sekcija za promet in Združenje za promet pri GZS bodo prvi sejemski dan naslavljali aktualno problematiko slovenskih cestnih prevoznikov. V ta namen pripravljajo strokovni posvet, kjer bodo spregovorili o pomanjkanju voznikov in dolgotrajnih postopkih pridobitve delovnih dovoljenj za voznike, dolgih čakalnih dobah za prevoznike na mejnih prehodih, razvoju intermodalnih logističnih centrov, malih logističnih centrov in varovanih parkirišč ter uvrstitvi cestnega transporta in logistike kot strateške gospodarske panoge.

 

Skozi dan Dan avtovlek vas bo popeljala Sekcija avtoserviserjev. Predstavili bodo pravila, ki jih je potrebno upoštevati, pojasnili, kako se avtovleka razlikuje od prevoza blaga, kakšne so obveznosti avtovleke ter kdo je odgovoren za dogajanje na prizorišču nesreče. Ob pomoči gasilcev, policije in različnih ministrstev pa bodo poskrbeli za praktični prikaz.

 

Na razstavnem prostoru Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje pa bo potekala predstavitev in praktični prikaz poklicev avtoserviser, avtokaroserist, avtoservisni tehnik in logistični tehnik. Predstavljene bodo sodobne tehnologije v mobilnosti, novosti v avtoservisni stroki in na področju trajnostne mobilnosti, osnovni procesi dobavne verige, vodenje prometa in varnosti v prometu ter izzivi, ki jih prinašajo električna vozila. Opisana bo tudi izobraževalna shema za področje logistike oz. prometa.

Leteči štirikolesniki in ostalo pestro obsejemsko dogajanje

Za navdušence nad zloščeno pločevino in glasnimi motorji bodo poskrbele tudi številne atrakcije. V atriju sejmišča bo namreč potekal Quad Freestyle show z Alešem Rozmanom, edinim Evropejcem, ki si štirikolesnik upa prisiliti v salto nazaj. Da bo kri po žilah tekla še hitreje, se bo Alešu pridružil Italijan Fillippo Rossetto.

Preberite tudi:  Začela se je obnova priključka Letališka cesta

 

V sklopu sejma gospodarskih vozil in logistike že 14. leto zapored poteka izbor za slovensko gospodarsko vozilo leta. Zmagovalci v kategorijah Tovornjak leta, Avtobus leta, Dostavnik leta in tokrat prvič Električno gospodarsko vozilo leta bodo razglašeni na slovesni prireditvi v četrtek, 9. maja 2019.

 

Sejemsko dogajanje bo popestril tudi izbor za Miss hostes sejma Moto boom, prav tako pa bodo izbirana najlepša predelana vozila, ki se bodo razstavljala na Custom showu. Udeležili  se boste lahko tudi razstave starodobnih motociklov, željne zabave pa bodo Šoferske mačke izzvale na različna spretnostna tekmovanja v potiskanju gum.  Tudi najmlajše čaka zabava, saj se bodo lahko na minimotu poligonu.

Osrednji motoristični dogodek v Sloveniji

 Motoristi, tisti, ki si želijo to postati, pa tudi ostali, ki se zanimajo za nakup skuterja, kolesa z motorjem, motornih sani ali vodnega skuterja, ne smejo zamuditi sejma Moto boom, osrednjega motorističnega dogodka v Sloveniji. Celovit pregled ponudbe motociklov bodo ponudile svetovno priznane blagovne znamke kot so SUZUKI, PIAGGIO, BMW, BRD PRODUKTI, SEABOB, SEASCOOTER in mnoge druge. Manjkalo pa ne bo tudi dodatne opreme in oblačil, brez katerih pravi motorist ne more. Predstavljeni bodo izpuhi MASS, čelade, oblačila in škornji FORMA, čelade AIROH, NZI in KAPPA, oblačila IXON ter POWER BIKE, pa moto kovčki KAPPA ter olja in maziva MOTUL. Spoznali pa se boste lahko tudi z novim modelom električnega kolesa MX motocikla Q140MX.

Novosti in trendi s področja gospodarskih vozil in logistike

 Sejem Gospodarska vozila in logistika vam bo na ogled ponudil tovorna vozila MAN, DAF in FORD, prikolice SCHWARZMUELLER in KRONE, avtobuse IVECO, MAN in NEOPLAN, obiskovalci pa bodo lahko prvič preizkusili MAN-ov dostavnik. Poleg gospodarskih vozil bodo razstavljene tudi druge novosti s tega področja. S prvim pametnim logističnim sistemom v Evropi se bo predstavilo podjetje TimoCom, podjetje CVS MOBILE bo razkrilo svoje napredne telematske rešitve, na ogled bodo Thermo King hladilni agregati, ki jih zastopa podjetje Prigo, z generatorji Genmark in nogami za zabojnike Canfoot pa vas bo spoznalo podjetje EBONA. 

Od četrtka do nedelje med 9. in 18. uro

Tri strokovne sejme je mogoče obiskati od 9. do 12. maja od 9. do 18. ure. Odrasli bodo za dnevno vstopnico odšteli 8,00 EUR, učenci, dijaki, študenti pa 5,00 EUR. Vsak obiskovalec sejmišča prejme brezplačno zloženko s seznamom razstavljavcev, načrtom sejmišča in programom. V Celjskem sejmu obiskovalce vabijo, da si dnevni program dogajanja, obsežnejši opis ponudbe razstavljavcev in druge koristne informacije za obisk sejmov ogledajo na njihovi spletni strani www.ce-sejem.si.

Ali slušalke ogrožajo vas in druge v prometu? Fordov eksperiment odkriva tveganja 13.05.2021   Ford je poskrbel za nov zvočni eksperiment, ta pa je pokazal, da ljudje med poslušanjem glasbe prek slušalk za…
DKV zagnal nov portal za stranke 13.05.2021 Ponudnik storitev na področju prevoza DKV Mobility je zagnal nov portal za stranke. Stranke lahko na portalu naročajo in digitalno…
Zagon storitve: naprava DKV BOX EUROPE odobrena za italijanske avtoceste 22.04.2021 Ponudnik mobilnostnih storitev DKV od sedaj nudi tudi nadnacionalno napravo za cestninjenje za Italijo. DKV je tako postal prvi certificirani…
Prigo & Valvoline – Novo partnerstvo za še več kilometrov 16.04.2021 Od letošnjega januarja je vzpostavljeno novo pomembno partnerstvo med blagovno znamko Valvoline in družbo Prigo, ki je tako postala pooblaščeni…