×
Trucker.si

Iščite po portalu

Continental, tehnološko podjetje in proizvajalec vrhunskih pnevmatik, je predstavil mikro stran, ki vsebuje koristne informacije o najnovejših predpisih o emisijah CO2 za težka tovorna vozila in simulacijsko orodje za tovorna vozila, imenovano VECTO – kratica za orodje za izračun porabe energije v vozilih.

Vecto Continental

Za boj proti podnebnim spremembam je v skladu s Pariških sporazumom Evropska komisija leta 2019 uvedla prve predpise o emisijah ogljikovega dioksida za nova težka vozila (HDV) (Uredba EU 2019/1242). To bo pomenilo zmanjšanje povprečnih emisij CO2 s strani novih težkih tovornih vozil za 15% do leta 2025 in za 30% do leta 2030 v primerjavi z referenčnim letom julij 2019 do junij 2020. Ta uredba trenutno velja za tovorna vozila 4×2 in 6×2 z bruto maso vozila nad 16 ton, medtem ko o nadaljnji razširitvi uredbe Evropska komisija še razmišlja.

Continental Why is this so important

Novo simulacijsko orodje

Da bi zagotovili doseganje ambicioznih ciljev zmanjšanja, je Komisija lansirala simulacijsko orodje VECTO. Na svoji novi spletni strani želi Continental upravnikom voznih parkov zagotoviti izčrpne informacije o novi uredbi in njenih posledicah zanje, saj pnevmatike pomembno vplivajo na porabo goriva in s tem na emisije CO2, ki jih ustvari vozilo. Spletno mesto najdete tukaj: 

https://www.continental-pnevmatike.si/transport/fleetsolutions/co2-regulations-vecto

 

Na mikro strani so vam na voljo naslednji materiali: 

•Video vsebine: Video, ki pojasnjuje delovanje simulacijskega orodja VECTO in kaj natančno se izračuna za težka tovorna vozila (na voljo tudi na YouTube kanalu), pa tudi video o tem, zakaj morata industrija in družba ukrepati takoj.


• Informacije o poslovnih učinkih za upravljavce voznih parkov s poudarkom na
učinkovitosti porabe goriva in večji preglednosti pri nakupu tovornega vozila


• Izčrpno infografiko o novi uredbi z dejstvi in podatki o tem, kako orodje VECTO izvaja
svoje izračune, na katera vozila vpliva, potencial pnevmatik za zmanjšanje goriva in
obratovalnih stroškov voznega parka ter drugih parametrih za zmanjšanje emisij CO₂

Preberite tudi:  Volkswagen T-Roc Cabrio na voljo slovenskim kupcem

Continental CO2 Emissions and Fuel Consumption


Constantin Batsch, Vodja za tovorne pnevmatike v Continentalovi poslovni regiji Evropa, Bližnji Vzhod in Afrika (EMEA), vidi jasno potrebo po takšni mikro strani: “Iz pogovorov s kupci vidimo, da upravljalci voznih parkov po vsej Evropi izražajo izjemno zanimanje za to temo. Vemo, da poraba goriva in s tem tudi emisije CO2 ne bodo postale pomembne le pri nakupu novega tovornega vozila, ampak bo to zmeraj bolj pomembno tudi pri menjavi pnevmatik.

Upravljalcem voznih parkov želimo tako zagotoviti pomembne informacije o tem, kako nova uredba o CO2 in posledično spremembe pri pnevmatikah vplivajo na njihovo poslovanje in kako jo lahko najbolje izkoristijo. Vidimo se kot servisni svetovalci, zlasti kar zadeva iskanje prave pnevmatike, upravljanje pnevmatik in pomoči pri zmanjšanju skupnih obratovalnih stroškov in emisij CO2.”

 

25% Emisij CO2 ustvarjajo težka tvorna vozila

Evropski parlament navaja, da 25 odstotkov emisij CO2 iz naslova transporta v Evropski uniji ustvarjajo težka tovorna vozila. Če proizvajalci tovornih vozil ne bodo upoštevali novih predpisov, bodo prejeli denarno kazen za vsako izmed vozil, dano na tržišče. Nadaljnji predpisi, ki bi lahko vplivali tudi na vozne parke, so trenutno v razpravi. Pnevmatike vplivajo na do 40% obratovalnih stroškov voznega parka, saj imajo velik vpliv na porabo goriva (30%), prav tako pa tudi na popravila in vzdrževanje (5%) in dejanske stroške pnevmatik (5%). 

SERVICES SOLUTIONS Fleet Analytics Optimization 1 small

Policija razkriva: 821 kršitev voznikov tovornih vozil v enem tednu 28.10.2020 V tednu med 12.10 in 18.10 so bili pod drobnogledom vozniki tovornih vozil in avtobusov. Preventivna akcija Agencije za varnost…
MAN TGE v vlogi mobilnega laboratorija 28.10.2020 Pri proizvajalcu tovornih vozil MAN Truck & Bus so predstavili edinstven mobilni laboratorij. V tej vlogi se je znašel MAN…
Jernej Tornar: Štopar, ki živi za šoferski poklic 27.10.2020 Šoferski poklic piše takšne in drugačne zgodbe. Tokrat smo po novo zgodbo odšli naproti šoferju, ki s tem poklicem živi…
Skupina Renault je v tretjem četrtletju dosegla prihodke v višini 10,3 milijarde evrov 26.10.2020 Skupina Renault je v tretjem tromesečju prodala 806.320 vozil, kar je za 6,1 odstotka manj kot v tretjem tromesečju leta…