×
Trucker.si

Iščite po portalu

Ford je napovedal FordLiive – novi povezani sistem za povečanje časa razpoložljivosti, ki je zasnovan tako, da bo uporabnikom Fordovih gospodarskih vozil pomagal povečati produktivnost z maksimalno razpoložljivostjo njihovih vozil.

 

FordLiive
FordLiive je telematika, ki budno spremlja stanje vašega gospodarskega vozila Foto:

FordLiive obljublja spremembo načina uporabe in vzdrževanja Fordovih vozil z zmanjšanjem števila okvar, kar bo omogočilo manj časovno potratnih obiskov servisnih delavnic, servisiranje in popravila pa bodo opravljeni hitreje. Projekcije kažejo, da bi lahko sistem čas, ko vozilo ni na voljo, zmanjšal za do 60 odstotkov.

Že preko 500.000 povezanih Fordovih gospodarskih vozil

Slednji povezuje uporabnike Fordovih gospodarskih vozil, omrežje Transitovih centrov in proizvajalca, uporablja sprotne podatke vozil za individualno optimizacijo produktivnosti vsakega vozila v voznem parku uporabnika. Po evropskih cestah že vozi približno 500.000 povezanih Fordovih gospodarskih vozil, do sredine leta 2022 pa naj bi njihovo število preseglo milijon.

 

FordLiive
Projekcije kažejo, da bi lahko sistem čas, ko vozilo ni na voljo, zmanjšal za do 60 odstotkov. Foto: Ford

Telematika bo na voljo brezplačno, manjša podjetja in upravitelji večjih voznih parkov pa bodo za dostop do njegovih prednosti uporabljali aplikacijo FordPass Pro ali preko posebne različice Fordovega orodja za telematiko.

Uvedba tekom letošnjega leta

Tekom leta 2021 postopoma uveden na evropskih trgih in do konca leta bo kar 80 odstotkov uporabnikov imelo na voljo posebna središča za povečanje časa razpoložljivosti. Ford je zavezan nadaljnjemu povečanju zmogljivosti sistema FordLiive in bo tudi po uvedbi sistema zagotavljal nove storitve za izboljšanje časa razpoložljivosti po vsej Evropi.

 

Z analiziranjem aktualnih podatkov vozila FordLiive uporabnikom zagotavlja za vozilo specifične informacije o vzdrževanju. Majhna podjetja z do petimi vozili prejemajo obvestila prek aplikacije FordPass Pro, upravitelji večjih voznih parkov Podatke o stanju vozila samodejno pošilja v vozilo vgrajeni modem FordPass Connect, ki je od sredine leta 2019 del serijske opreme modelov Transit, Transit Custom, Transit Connect, Ranger in Fiesta Van. a so o stanju vozila obveščeni s pomočjo nadzorne plošče v posebni različici Fordove telematike.

Preberite tudi:  Gospodarska vozila Ford odslej še prijaznejša do lastnikov
FordLiive
Pametno vzdrževanje upraviteljem voznih parkov zagotavlja pojasnila glede vseh opozorilnih lučk ali v vozilu prikazanih sporočil v preprostem jeziku, prav tako pa prikaže njihov morebiten vpliv na delovanje vozila in jih napoti na ustrezno vzdrževanje. Foto: Ford

Z uporabo podatkov in vpogledov vodilne službe za zagotavljanje pomoči na cesti v Veliki Britaniji so Fordovi inženirji ocenili, da bi se bilo možno izogniti do 30 odstotkom klicev na pomoč, če bi se uporabniki odzvali na obvestila pametnega vzdrževanja.

Poleg pomoči pri načrtovanju vzdrževanja in razporejanju ustreznega časa za servisiranje obvestila pametnega vzdrževanja uporabnikom pomagajo nadzirati in upravljati s preostalim časom uporabe motornega olja, nivojem dodatka AdBlue in tlakom v pnevmatikah, da bi zmanjšali verjetnost za nenačrtovani čas, ko vozilo ni na voljo.

 

DAF je izbral mednarodnega trgovca leta, naziv je odšel na Otok 10.04.2021 Prodaja tovornih vozil v teh zahtevnih časih zagotovo ni mačji kašelj, tega se še kako zavedajo tudi pri nizozemskem DAF-u,…
Renault Trucks predstavil prenovljeno serijo tovornjakov kar v videoigri 07.04.2021 Francoski proizvajalec tovornih vozil Renault Trucks je prenovljeno serijo tovornjakov T, C in K predstavil na precej neobičajen način. Klasično…
V Postojni začetek delovanja avtocestne policije 01.04.2021 V Postojni je svoja vrta odprla Uprava avtocestne policije, slednja bo s sistematičnim vzpostavljanjem reda na avtomobilskih in hitrih cestah…
Ford ima pametno ogledalo 29.03.2021 Ford si je domislil pametno ogledalo, novi sistem je videti povsem običajno notranje ogledalo, a je dejansko zaslon z visoko…