×
Trucker.si

Iščite po portalu

Huawei P serija pametnih telefonov je namenjena predvsem ljubiteljem zahtevnejših fotografskih tehnik, toda novi Huawei P30 Pro  je veliko več kot zgolj samo to. S svojim videzom, uporabnostjo in zmogljivostjo ponuja do sedaj nedosegljivo. Telefon, ki se mu lahko priklonijo tudi najbolj zavzeti applovci.

 

Huawei P30 Pro Aurora Color Front ViewP30 Pro je pri 149.1 x 71.4 x 7.6 mm po velikosti skoraj identičen Samsungu Galaxy S10+ ter se ponaša s 6.47 palcev velikim OLED zaslonom. Sledeč trendom, so za sprednjo kamero zasnovali minimalno zarezo, kar je lahko za uporabnika manj moteče v primerjavi z drugimi znamkami pametnih telefonov (beri: jabuk x). Ker pri Huawei seveda sledijo trendom, so pod zaslon dodali še optični bralnik prstnih odtisov, ki pa je manj zanesljiv v primerjavi z ultrazvočnim, saj je bolj občutljiv na umazanijo.

 

Zadnji del P30 Pro je prekrit s stekleno površino, ki ni namenjena samo brisanju prstnih odtisov, ampak služi tudi hitremu brezžičnemu polnjenju aparata in glede na to da je telefon opremljen s 4200 mAh veliko baterijo, se ga lahko uporabi kot brezžični polnilec in s tem lahko vsakemu, ki si nujno želi napolniti svoj telefon, podarite nekaj svoje energije. Vendar je pogoj da si tudi druga oseba lasti pametni telefon z brezžičnim polnenjem.

 

Na žalost so se tudi pri Huawei odločili da se znebijo 3.5mm vhoda za slušalke, zato se bo potrebno za uporabljanje najljubših žičnih slušalk poslužiti priloženega pretvornika iz USB-C na 3.5mm jack priklop. Ne smemo pozabiti na IP68 vodoodpornost, ki pa je v tem cenovnem razredu pametnih telefonov kar samoumevna.

Huawei P30 Pro Splash Proof

P30 Pro je opremljen s kar petimi kamerami. Spredaj je na voljo “selfie” kamera s kar 32MP ter zaslonko f/2.0, kar pomeni da bodo slike v slabih svetlobnih razmerah še vedno visoke kakovosti in z manj slikovnega šuma.

 

Na zadnji strani se nahaja prava fotografska poslastica. Glavna kamera ima vgrajeno tako imenovano “super spekter” tipalo s 40MP ter zaslonko f/1.2 za večji zajem svetlobe, do 40% več svetlobe, v primerjavi z lanskoletnim P20 Pro in boljši “boka” efekt (večja zabrisanost ozadja).

Preberite tudi:  MyIveco: Iveco predstavil novo aplikacijo

 

Za zajem večje skupine prijateljev in družinskih članov v objektiv je tu na voljo ultra širokokotna kamera z 20MP tipalom ter f/2.2 zaslonko.

 

P30 Pro je opremljen še s teleobjektivom in omogoča kar 5x optično povečavo s pomočjo s prizme, zato celoten optičen sistem deluje na principu periskopa. Tu je še na voljo tako imenovani “hibridni zoom”, ki omogoča 10x povečavo v kombinaciji z glavnim 40MP tipalom, lahko pa zajamemo objekte/subjekte z velike oddaljenosti s 50x digitalno povečavo, vendar se kakovost fotografije močno zmanjša.

Huawei P30 Periscope Zoom Lens

Na koncu je tu še takoimenovan “time-of-flight” tipalo in se nahaja tik pod bliskavico. S pomočjo tega tipala in umetne inteligence, ki jo poganja 8-jedrni Kirin 980 procesor, P30 Pro ustvari bolj zabrisano ozadje. Umetna inteligenca poskrbi za dolžino, razdaljo, prostornino in površino predmetov.

Huawei P30 Orange and Blue Models Rear Camera

Huawei Acoustic Display TechnologyProizvajalci medsebojno tekmujejo kateri bo proizvedel telefon z najmanj roba okoli zaslona in dosegel 100% pokritost sprednjega dela s piksli. Zato so pri Huawei razvili tehnologijo HUAWEI Acoustic Display, kjer zaslon telefona ustvarja zvočne vibracije med telefonskim pogovorom, poslušanjem glasbe in ogledom video posnetkov. Tu je seveda še močnejši zvočnik na dnu telefona.

 

Poleg kamere, je glavna prednost P30 Pro njegova dolga življenjska doba baterije, ki je več kot potrebna za poganjanje težjih aplikacij ter 6,47 palcev velikega zaslona ob polni svetilnosti. Ob nakupu je v škatli priložen še polnilec za hitro polnjenje, ki lahko tako veliko baterijo napolni do 70% v 30-ih minutah.

 

Kar se tiče razširitve spominskega prostora, bi pričakovali da je na voljo reža za microSD spominsko kartico, vendar bo potrebno dokupiti Huawei nano spominsko kartico, se pa lahko razmere na svetovnem trgu še spremenijo in bodo na voljo nano kartice tudi od drugih proizvajalcev, kot so recimo SanDisk ali pa Kingston.

 

Torej, bi morali kupiti Huawei P30 Pro?

Če želite najboljšo kamero, najboljšo življenjsko dobo baterije ali pa resnično dober pametni telefon, je odgovor DA!

Dobra novica za lastnike vozil na zemeljski plin 25.02.2021 Vlada je na včerajšnji redni seji določila besedilo predloga novele Zakona o trošerinah. Z novelo za vozila na zemeljski plin…
Nalepka za mrtvi kot, ki jo ni mogoče spregledati 24.02.2021 V Franciji so pred kratkim uvedli obvezno uporabo nalepk, ki prikazujejo mrtve kote vozila. Nalepke morajo imeti nameščena vsa vozila…
Po e-Rifterju, sedaj še ë-Berlingo 24.02.2021 Električni floti Citroënovih vozil se je pridružil ë-Berlingo. Enako kot pri elektrificiranem Rifterju, tudi Berlinga poganja električni motor, ki zmore…
Scania 540 S osvojila dvojno krono 23.02.2021 Na lanskih zahtevnih primerjalnih testih 1000 Punkte in European Truck Challenge, pod okriljem nemških transportnih revij, je Scania 540 S…