×
Trucker.si

Iščite po portalu

Renault 4L, bolje poznan pod imenom Katrca, praznuje 60 let. Francosko ikono so prodali v več kot 8 milijonov primerkov, veliko zanimanje zanjo pa je bilo tudi na slovenskih tleh. 

 

Katrca
Legendarna Katrca slavi 60 let. Foto: Renault

Avtomobilska ikona

Leto 2021 zaznamuje 60. obletnico modela Renault 4L, priljubljene Katrce, ki je bila pristna prodajna uspešnica, saj so v več kot 30 letih izdelali več kot 8 milijonov primerkov in jih prodali v več kot 100 državah sveta. Bila je veliko več kot zgolj avtomobil, 4L je prava ikona.

KatrcaUradni program proslavljanja te 60-letnice sestavlja množica srečanj na družbenih omrežjih, ki bodo vsakega 4. in 14. v mesecu postregla z ekskluzivnimi vsebinami. Pripravljali jih bodo ljubitelji za ljubitelje, med njimi pa bodo tudi pripovedi zbirateljev in znanih osebnosti. Vse to z namenom kar se da poglobljeno prikazati zgodovino avtomobila, ki je bil veliko več kot le znamenje svoje dobe.

 

Leto v znamenju Katrce

FEBRUARRenault se je ob tej obletnici obrnil na grafičnega oblikovalca in ilustratorja Grega, ki je vodilni na področju športne ilustracije. Greg je tako ustvaril več kot ducat ekskluzivnih primerkov 4L v grafičnih zasnovah in okoljih, ki predstavljajo različna obdobja obstoja tega malega Renaultovega avtomobila.

 

Obletnica bo tudi priložnost za izkazovanje privrženosti in navezanosti na Renault 4L, prav tako pa tudi za odkrivanje brezštevilnih in lepih zgodb, ki so se porodile za volanom tega legendarnega avtomobila (od 8. februarja na družbenih omrežjih).

 

L’Atelier Renault, znamenit prostor znamke na pariških Elizejskih poljanah, bo 14. februarja v svojo izložbo postavil različico 4L »Parisienne«. Ta različica je prepoznavna že na prvi pogled, saj njeno karoserijo krasi vzorec pletenega šibja.

Preberite tudi:  Delta 4x4:Terenska vozila, ki jemljejo sapo

 

MAREC – Oddelek Renault Classic, ki skrbi za ohranjanje Renaultovega izročila, bo marca razstavil 30 različnih primerkov Katrce. Med njimi bo 12 ikoničnih različic postavljenih v scenografijo, ki bo ustvarjena posebej za to priložnost.

 

APRIL – Renault 4L je zaradi svoje brezčasnosti navdihoval igre najmlajših in bo to počel tudi v prihodnje. Vplivneži bodo izpovedali svoje lastne različice avtomobila skozi zabavne kratke filme, ki bodo narejeni v tehniki »Stop-Motion«, animaciji po korakih. V teh filmih bodo uporabljeni Renaultovi  miniaturni modeli avtomobilov.

 

MAJ – Zbirka skrbno izbranih in posebej za 60-letnico ustvarjenih izdelkov s podobo 4L bo naprodaj v Atelier Renault na Elizejskih poljanah 53 in v njegovi spletni prodajalni.

 

Maja bo Renault predstavil niz kratkih filmov, ki bodo razkrivali skrivnosti 4L skozi različne modele. To bo tudi priložnost za zbiranje pričevanj tistih, ki so odraščale ali odraščali s 4L, zbirateljev in tudi znanih osebnosti, ki so ustvarjale zgodovino tega avtomobila v okviru Renaulta.

 

JULIJ – V slogi resnične kinematografske ikone, ki se je proslavila s številnimi filmskimi vlogami, se bo 4L pojavila na rdeči preprogi 74. mednarodnega filmskega festivala v Cannesu.

 

Razstava »pop ikona 4L« bo poleti postavljena v L’Atelier Renault na najlepši aveniji na svetu. To bo tudi priložnost za odkritje novega 4L in mnoga druga presenečenja.

 

SEPTEMBER – Zity, storitev souporabe avtomobilov, bo sprejel 4L v edinstveno električno družbo.

 

NOVEMBER – Dostavna različica 4L »fourgonette«, ki je bila nepogrešljiv alter ego Katrce, pripravlja še eno presenečenje.

 

 

 

Dobra novica za lastnike vozil na zemeljski plin 25.02.2021 Vlada je na včerajšnji redni seji določila besedilo predloga novele Zakona o trošerinah. Z novelo za vozila na zemeljski plin…
Nalepka za mrtvi kot, ki jo ni mogoče spregledati 24.02.2021 V Franciji so pred kratkim uvedli obvezno uporabo nalepk, ki prikazujejo mrtve kote vozila. Nalepke morajo imeti nameščena vsa vozila…
Po e-Rifterju, sedaj še ë-Berlingo 24.02.2021 Električni floti Citroënovih vozil se je pridružil ë-Berlingo. Enako kot pri elektrificiranem Rifterju, tudi Berlinga poganja električni motor, ki zmore…
Scania 540 S osvojila dvojno krono 23.02.2021 Na lanskih zahtevnih primerjalnih testih 1000 Punkte in European Truck Challenge, pod okriljem nemških transportnih revij, je Scania 540 S…