×
Trucker.si

Iščite po portalu

Iz Ingolstadta bo kmalu zapeljala druga generacija limuzine Audi A3. Novinec je od predhodnika sedaj večji za štiri centimetre, medtem ko prtljažni prostor ostaja enako velik. Pohvali se lahko z digitalno armaturno ploščo in zaslonom na dotik, ki sta serijska. Cena avtomobila se na nemškem trgu prične pri dobrih 27-tisočakih.

 

Audi A3
Druga generacija limuzinske različice Audija A3 je daljša za štiri centimetre. Foto: Audi

Večji od predhodnika

Kaj si obetajo pri Audiju s tovrstno limuzino, je verjetno še prezgodaj razpredati. Vsekakor pa je jasno, da bo imela kaj ponuditi. V primerjavi s svojim predhodnikom je pridobila na nekaj centimetrih in sedaj meri 4,5 metra v dolžino, prirastek je vsaj na papirju tudi v širini in višini ki sedaj merita 1,82  in 1,43 metra. V tovarni pravijo, da ima zavoljo tega potniki nekaj več prostora za glavo in komolce.

Audi A3
Foto: Audi

Izrazite linije

Pri zunanjosti nam hitro v oči pade nova hišna sprednja maska, ki jo sedaj obdajata povsem nova sprednja žarometa, ki se zaključujeta v trapezasto obliko. Stranska linija še posebej na kolotekih še bolj izrazita in samosvoja. Novi generaciji modela pritečejo tudi nova Audijeva platišča. Spremembe so vidne tudi na zadku vozila, ki je sedaj višji in z difuzorjem ugodno prispevata k aerodinamiki avtomobila.

Audi A3
Novi Audi bo na tržišče prišel v poletnih mesecih letošnjega leta Foto: Audi

Moderna zasnova

Na pogled so še večje spremembe so zaznati v notranjosti. Slednja sedaj ponuja mnogo več digitalizacije. Digitalna instrumentalna plošča in zaslon 10,1  na dotik sta postala serijska. Za bolj zahtevne uporabnike je v izvedbi virtual cockpit na voljo tudi 12,3 palični zaslon, ki ponuja tri različne načine prikaza, med katerimi je tudi športna grafika.Najbolj izpopolnjeni infotainment sistem v novi Audi A3 limuzini je MMI navigacija plus, ki temelji na tretji generaciji modularne infotainment platforme. MIB 3 ima desetkrat večjo procesno moč, kot jo je imel prejšnji model.

Preberite tudi:  V Postojni začetek delovanja avtocestne policije
Audi A3
Digitalna instrumentalna plošča in zaslon 10,1  na dotik sta postala serijska. Foto: Audi

Trije motorji za začetek

Novi Audi A3 limuzina prihaja na trg z dvema motorjema TFSI in enim TDI. Model 35 TFSI ima 1,5-litrski bencinski motor z direktnim vbrizgavanjem in močjo 110 kW (150 KM) ter je na voljo v dveh izvedbah, z ročnim šeststopenjskim menjalnikom ali avtomatskim 7-stopenjskim S tronic menjalnikom. Med dizelskimi agregati bo na samem začetku 2.0 TDI, ki bo imel 150 konjskih moči. 

Menjalnik
V Audi A3 sta na voljo sta prenovljeni 6-stopenjski ali 7- stopenjski avtomatski menjalnik. Foto: Audi

V Nemčiji in mnogih drugih evropskih državah bo predprodaja nove A3 limuzine stekla konec aprila 2020. Prva vozila bodo začeli dobavljati poleti. Model 35 TFSI s 110 kW (150 KM) bo stal od 29.800 evrov. Že kmalu po vstopu na trg bo sledila tudi osnovna bencinska različica, ki bo stala 27.700 evrov.

Ali slušalke ogrožajo vas in druge v prometu? Fordov eksperiment odkriva tveganja 13.05.2021   Ford je poskrbel za nov zvočni eksperiment, ta pa je pokazal, da ljudje med poslušanjem glasbe prek slušalk za…
DKV zagnal nov portal za stranke 13.05.2021 Ponudnik storitev na področju prevoza DKV Mobility je zagnal nov portal za stranke. Stranke lahko na portalu naročajo in digitalno…
Zagon storitve: naprava DKV BOX EUROPE odobrena za italijanske avtoceste 22.04.2021 Ponudnik mobilnostnih storitev DKV od sedaj nudi tudi nadnacionalno napravo za cestninjenje za Italijo. DKV je tako postal prvi certificirani…
Prigo & Valvoline – Novo partnerstvo za še več kilometrov 16.04.2021 Od letošnjega januarja je vzpostavljeno novo pomembno partnerstvo med blagovno znamko Valvoline in družbo Prigo, ki je tako postala pooblaščeni…