×
Trucker.si

Iščite po portalu

Škoda v Sloveniji je pretekle dni imela kaj pokazati. Slovenija je bogatejša za dva izjemno sodobna Škodina prodajna salona Avtohiše Klemenčič in Avtohiše Vrtač. Poleg nove infrastrukture, smo premierno spoznali najmlajšega SUV-ja Kamiqa ter naredili prve kilometre z Škodo Scalo na njeni uradni predstavitvi.

Škoda Scala

Škoda ima vsaj statistično gledano najmlajše kupce, povprečna starost pa je okoli 45 leta, kar je denimo, skoraj 10 let manj kot pri znamki Suzukija. Vsekakor pa so ne glede na publiko prav z zadnjimi modeli naredili veliko sprememb. 

Nova Škoda Scala je svež veter v jadrih Čehov, ki so naredil oblikovno zelo atraktiven avtomobil. Scala je prvi Škodin model, ki je zasnovan na prečni modularni zasnov MQB -AO. S svojo zasnovo, ki je le 2 centimetra krajša od Karoka, v medosni razdalji pa celo večja, ponuja raven prostornosti na nivoju pete generacije Ocatvie.

Škoda Scala

Škoda z modelom Scala povsem na novo opredeljuje svoj razred kompaktnih avtomobilov. Kot pove že ime, znamka Škoda z novo Scalo stremi v višine: beseda scala izvirna iz latinščine in pomeni stopnico, lestev ali merilo.

Kompaktne, čiste in dinamične linije odlikujejo Scalo, ki že na sprednjem delu vozila kaže svoj karakter. Sprednji žarometi so ravni in oblikovani kot puščica ter skupaj z markantno, pokončno mrežo hladilnika, veliko odprtino za dovod zraka, ki leži pod njo, in stranskima navpičnima usmernikoma zraka poudarjajo sprednji del tega kompaktnega modela.Scala s svojim športno-elegantnim dizajnom prebuja emocije in ima kot prvi serijski model v Evropi – poleg Kamiqa – na pokrovu prtljažnika namesto logotipa napis “ŠKODA”. Ločene črke napisa pridejo na podaljšanem zadnjem steklu paketa Emotion ali paketa Image še posebno do izraza. Za poudarke poskrbijo žarometi in zadnje luči s celostno LED-tehnologijo, dinamični zadnji smerniki, aerodinamično optimizirana aluminijasta platišča dimenzije do 18 palcev ter dvanajst različnih zunanjih barv.

Preberite tudi:  Citroën e-Jumpy prejel nagrado "International Van of the Year 2021"

Škoda Scala

Tudi v notranjosti lahko vidimo lično oblikovano armaturno ploščo, ki ponuja ambientalno osvetlitev ter veliko odlagalnih predalov. Samostoječi aktivni informacijski na dotik občutljiv zaslon do velikosti 9,2″ ponuja vse potrebne podatke, ki jih potrebujete med vožnjo. Za dodatno udobje v kabini pa bo skrbelo ogrevano vetrobransko steklo in volanski obroč.

Škoda Scala

Simply Clever rešitve ponujajo opremo, ki lahko vozniku pride še kako prav

Nasploh nam lahko Scala v okviru dodatnih Škodinih Simply Clever rešitev ponudi veliko uporabnih pripomočkov, ki vozniku močno olajšajo delo. Med drugim strgalo za led, spravljeno pod pokrovom motorja, dežnik v vratih ali preklopljiv sprednji sedež.

Scala, tako kot ostali hišni modeli ponuja v osnovi ponuja tri nivoje opreme, Active, Ambition in Style. Med tem, ko je pri zadnjih dveh paketih mogoča tudi nadgradnja z Dynamic paketom. Odločimo pa se lahko tudi med Image in Emotion paketom, ki poskrbita za dodatke na zadnjem delu vozila in panoramsko steklo vozila, ter Full LED luči.

Motorna paleta obsega pet motorjev, od tega štiri bencinske in enega dizelskega

Pestra motorna paleta obsega bencinske 1.0 TSI in 1.5 TSI motorje z močjo od 90 do 150 konjskih moči. Na voljo pa je tudi dizelski agregat s 115 konjskimi močmi. Pri menjalniki lahko izbiramo med 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim DSG menjalnikom, najšibkejša različica pa uporablja 5-stopenjski ročni menjalnik.

Cena: Osnova od 15.064€, paket Style z dizelskim motorjem od 22.700€

Ali slušalke ogrožajo vas in druge v prometu? Fordov eksperiment odkriva tveganja 13.05.2021   Ford je poskrbel za nov zvočni eksperiment, ta pa je pokazal, da ljudje med poslušanjem glasbe prek slušalk za…
DKV zagnal nov portal za stranke 13.05.2021 Ponudnik storitev na področju prevoza DKV Mobility je zagnal nov portal za stranke. Stranke lahko na portalu naročajo in digitalno…
Zagon storitve: naprava DKV BOX EUROPE odobrena za italijanske avtoceste 22.04.2021 Ponudnik mobilnostnih storitev DKV od sedaj nudi tudi nadnacionalno napravo za cestninjenje za Italijo. DKV je tako postal prvi certificirani…
Prigo & Valvoline – Novo partnerstvo za še več kilometrov 16.04.2021 Od letošnjega januarja je vzpostavljeno novo pomembno partnerstvo med blagovno znamko Valvoline in družbo Prigo, ki je tako postala pooblaščeni…