×
Trucker.si

Iščite po portalu

Lamborghini Aventador, avtomobil mnogoterih presežnikov in sen številnih avtomobilističnih navdušencev. Italijanska zvezda, ki je leta 2011 več kot dostojno nasledila model Murciélago, je za veliko večino nas običajnih smrtnikov nedosegljiva. Zatorej se vsak po svoje poskuša poistovetiti s tem prestižnim modelom in znamko nasploh. Lamborghini ima veliko zapuščino in je ena tistih znamk, ki se zelo dobro trži tudi s prodajo dodatkov, ki tako ali drugače pritičejo bodisi lastnikom ali zgolj oboževalcem te znamke. Tokrat bomo predstavili časomerilec Excalibur Aventador S, švicarskega urarja Rogerja Dubuisa, ki je svojo prestižno linijo ročnih ur nadgradil s kolekcijo Lamborghini Squadra Corse.

 

Excalibur Aventador S

Excalibur Aventador S je plod sodelovanja ženevskega urarja Rogerja Dubuisa in bolonjskega avtomobilskega proizvajalca. Ura izraža vse to, kar izražajo Dubuisovi časomeri in Lamborghinijevi superšportniki: prepoznavnost, tehnološko zapletenost in nenazadnje prestiž. Ura v svojem unikatnem kalibru RD103SQ vsebuje kar 312 delov zelo kompleksne sestave, ki je v obliki bloka motorja Aventadorja. Posebnost se skriva v osrčju povsem novega mehanizma in nagnjenih vzmeti, katerih delovanje lahko vidimo s sprednje ter zadnje strani ure.

Vsebuje kar 312 delov kompleksne sestave

Zunanjost na prvi pogled deluje športno in morda celo nekoliko robustno. Na voljo je v štirih različnih kombinacijah: rumeni, modri, zlato-roza in oranžni. V vseh različicah lahko najdemo karbonska vlakna, ki jih uporabljajo tudi pri LamborginijeAventador Svih avtomobilih. Alkantaro pa so uporabili za izdelavo paščka pri najbolj prestižni različici, kjer se bohotijo oranžni šivi v kombinaciji z oranžno gumo in napisi. Ne glede na to, za katero barvno kombinacijo se boste odločili, prav vse imajo pečat in priložen certifikat Poinçon de Genève, kar dokazuje, da so ti časomerilci narejeni po najvišjih in najstrožjih standardih, ki jih redno nadzorujejo pri Ženevskem urarskem uradu, ki deluje že vse od leta 1886.

Preberite tudi:  Vasili Lomačenko ima novi časomer Cristopeta Clareta

Excalibur Aventador S

 

Ura ima pečat Poincon de Geneve

Kolekcija Squadra Corse je zagotovo velik urarski presežek, ki bo zadovoljil še tako zahtevnega kupca. Vse štiri barvne kombinacije so seveda tudi omejene: zlato-roza verzijo bodo izdelali v 28 primerkih, modro in rumeno v 88 ter oranžno v vsega 8 primerkih.

Oranžna na voljo v vsega 8-primerkih

Excalibur Aventador S zagotovo ni ura, s katero bomo kazali pripadnost do te znamke, pa ne zato, ker si tega ne bi zaslužila, temveč zato, ker kupna vrednost presega celo začetni model Huracána, slabih dvesto tisočakov.

 

Cena: Dobrih 200-tiočakov in nekaj drubiža

Ta znesek pa zagotovo ne predstavlja težav za katerega njihovih lastnikov, ki bodo lahko kolekcijo v garaži nadgradili še s kolekcijo na roki. Večina nas pa bo pripadnost tej znamki iskala v katerem izmed manj unikatnih produktov.

 

Poinçon de Genève    

Leta 1886 je vrhovni svet republike in kantona Ženeva sprejel zakon o prostovoljnem testiranju ur kot odgovor na potrebo po visokokakovostnem potrjevanju v urarstvu, ki zajema izdelavo, pravilnost, trajnost delovanja ter njeno poreklo. Geneva Seal, kot ga tudi imenujejo, je Ženevski pečat, ki ga podelijo le uram, ki so narejene po najzahtevnejših in najstrožjih postopkih v vseh fazah izdelave. Njihov sicer neobvezni certifikat ima le nekaj urarjev in izdelovalcev s sedežem v Ženevi.

Oznake:
Veliko naročilo: 879 tovornjakov Daf CF za belgijsko vojsko 09.03.2021 Daf je prejel veliko naročilo belgijskih oboroženih sil. Naročilo vključuje dostavo in servis 879 tovornjakov Daf CF Military s pogonom…
Prodaja letnih pnevmatik v Sloveniji upadla za 21,2 %, prodaja zimskih pa za 21 %. 08.03.2021 V Sloveniji je leta 2020 trg pnevmatik za osebna vozila in kombinirana vozila v primerjavi z letom 2019 zabeležil 20,2-odstotni…
Dobra novica za lastnike vozil na zemeljski plin 25.02.2021 Vlada je na včerajšnji redni seji določila besedilo predloga novele Zakona o trošerinah. Z novelo za vozila na zemeljski plin…
Nalepka za mrtvi kot, ki jo ni mogoče spregledati 24.02.2021 V Franciji so pred kratkim uvedli obvezno uporabo nalepk, ki prikazujejo mrtve kote vozila. Nalepke morajo imeti nameščena vsa vozila…