×
Trucker.si

Iščite po portalu

Luč Slovenije je ogledal tudi zdaj že težko pričakovani član Volkswagnove družine. T-Cross, najmanjši in najmlajši, a še daleč ne nepomemben član družine. Pravzaprav kot se za novince spodobi se tudi pri Volkswagnu sedaj bolj ali manj vse vrti okoli njega. In to upravičeno.

 

T-Cross
T-Cross

Četudi z relativno skromnimi merami v dolžino 4,11 metra, natanko 54 mm več, kot meri Polo, v širino 1760 mm in višino dobrih 1,58 metra, ponuja T-Cross zelo dober občutek prostornosti in velikosti. Pri zunanjosti na sprednjem delu ne želi skrivati nekaj podrobnosti s svojim mnogo bolj prestižnejšim bratom Touaregom. Oblikovalski oddelek je še posebej ponosen na unikatno oblikovane meglenke, ki jih povezuje tako imenovani črni bend, ta pa se razprostira po celotnem prednjem delu vozila

Volkswagen T-Cross zadnje luči
Zadek T-Cross -a  je dobil navdih tudi iz preteklosti.  Foto: Tomaž Ficko

A0 SUV postaja najhitreje rastoči segment

Stranske linije skupaj s črnimi obrobami kolotekov naredijo avtomobil optično višji, zaključijo pa se z zunanjo silhueto, ki ponazarja silhueto spodnjega dela prednjih žarometov, kar je nekakšen svojevrsten dodatek nemške oblikovalske ekipe.

Volkswagen T-Cross v Piranu
T-Cross

Za del linij iz notranjosti so oblikovalci navdih pobirali iz motokrosistične čelade

Dialog linij, kot so skupek liniji poimenovali pri tovarni, se nadaljuje na zadek T-Crossa, kje bomo uzrli v izdaten odsevni trak s črno obrobo, ki povezuje dvojico zadnjih luči in s tem naredi vozilo vsaj na videz še veliko bolj širše kot je sicer. Priznati si moramo, da je s T-Crossom prišel svež oblikovni veter, ki je vsekakor zelo dobrodošel, dokaz je tudi notranjost, kjer so za določne poteze oblikovalci iskali navdih iskali pri motokrosistični čeladi.  Nasploh je v notranjosti mogoče veliko individualizacije. Znotraj le-te pa smo lahko videli tudi povsem na novo oblikovan volanski obroč, ki bo postopoma prisoten tudi v preostalih modelih. Spremembe so tudi pri ročici menjalnika, ki je prav tako doživela nekaj oblikovnih novosti, drugačna pa je tudi v primeru avtomatskega DSG menjalnika.

 

Infotaiment

Kar se tiče infotainmenta nam je bolj ali manj poznan iz dosedanjih hišnih modelov, deluje kakovostno in preverjeno. Še posebej, če si malčka omislite s sistemom zvočnikov Beats (paket Style), ki vam bodo pričarali lepo zvočno kuliso. Veliko prednost pa novinec ponuja na področju prostornosti, ki je za voljo vzdolžno premične zadnje sedežne klopi, ki se premika do 14 centimetrov in zložljivih zadnjih sedežnih naslonjal  in s tem omogoča tudi do 1281 litrov prostornine. Povišano sedenje, ki je v primerjavi s Polom višje za dobrih 10 centimetrov omogoča prijeten občutek tudi pri vstopu in izstopu iz vozila. Samo sedežno garnituro pa bo mogoče naročiti v številnih stilskih kombinacijah.

Preberite tudi:  Pride dan, ko je še G63 AMG premalo opazen...
Volkswagen T-Cross
T-Cross

5 zvezdic na Euro NCAP testu.

Pri T-Crossu je poskrbljeno tudi za varnost, vozilo je bilo na Euro NCAP ocenjeno s 5-timi zvezdicami in že pri najnižjem rangu opreme ponuja kopico serijskih varnostnih sistemov, kot so Ecall, sistem za nadzor prometa, front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in zaznavanjem pešcev in tudi Lane Assit, ki skrbi, da vozilo ne vozi izven voznega pasu. V nadaljevanju pa je proti doplačilu mogoče tudi avtomatsko uravnavanje razdalje med vozili, snopa žarometov in še bi lahko naštevali.

Volkswagen T-Cross volanski obroč
T-Cross

Na voljo R-Line in R- Line +

 Volkswagen T-Cross bo na voljo v treh opremah Cross, Life in najbogatejši opremi Style. Poleg slednjih bodo za vse športne navdušence na voljo tudi R-Line in R-Line plus ter tudi Edition one, kjer bo vozilo v beli barvi s številnimi dodatki črne. Skratka, kar se same individualizacije tiče sledijo trendu T-Roca in tudi tu ponujajo malo morje možnosti in izbire.

Za začetek dva bencinska agregata, v maju tudi dizelski

Nekoliko manj je te pri motorni paleti, ki za enkrat ponuja dva bencinska motorja, 1.0 TSI   s 95 ter 115 konjskimi močmi, ki se prenašata s pomočjo 5 stopenjskega menjalnika pri šibkejši verziji ter 6-stopenjskega ali 7 stopenjskega avtomatskega DSG menjalnika v močnejši izvedenki motorja.  Kasneje v mesecu maju pa bo na voljo tudi dizelski agregat s 115 konjskimi močmi in 6 stopenjskim ročnim menjalnikom.

Cena: V osnovni verziji od 15.990€, v paketu Style od 20.280€

T-Cross je svež veter v floti Volkswagna, še posebej, če ga naročite v edinstveni zeleni barvi v kombinaciji z R-line opremo.

 

Ali slušalke ogrožajo vas in druge v prometu? Fordov eksperiment odkriva tveganja 13.05.2021   Ford je poskrbel za nov zvočni eksperiment, ta pa je pokazal, da ljudje med poslušanjem glasbe prek slušalk za…
DKV zagnal nov portal za stranke 13.05.2021 Ponudnik storitev na področju prevoza DKV Mobility je zagnal nov portal za stranke. Stranke lahko na portalu naročajo in digitalno…
Zagon storitve: naprava DKV BOX EUROPE odobrena za italijanske avtoceste 22.04.2021 Ponudnik mobilnostnih storitev DKV od sedaj nudi tudi nadnacionalno napravo za cestninjenje za Italijo. DKV je tako postal prvi certificirani…
Prigo & Valvoline – Novo partnerstvo za še več kilometrov 16.04.2021 Od letošnjega januarja je vzpostavljeno novo pomembno partnerstvo med blagovno znamko Valvoline in družbo Prigo, ki je tako postala pooblaščeni…