×
Trucker.si

Iščite po portalu

Iz Ingolstadta bo kmalu zapeljala druga generacija limuzine Audi A3. Novinec je od predhodnika sedaj večji za štiri centimetre, medtem ko prtljažni prostor ostaja enako velik. Pohvali se lahko z digitalno armaturno ploščo in zaslonom na dotik, ki sta serijska. Cena avtomobila se na nemškem trgu prične pri dobrih 27-tisočakih. 

Audi A3
Druga generacija limuzinske različice Audija A3 je daljša za štiri centimetre. Foto: Audi

Večji od predhodnika

Kaj si obetajo pri Audiju s tovrstno limuzino, je verjetno še prezgodaj razpredati. Vsekakor pa je jasno, da bo imela kaj ponuditi. V primerjavi s svojim predhodnikom je pridobila na nekaj centimetrih in sedaj meri 4,5 metra v dolžino, prirastek je vsaj na papirju tudi v širini in višini ki sedaj merita 1,82  in 1,43 metra. V tovarni pravijo, da ima zavoljo tega potniki nekaj več prostora za glavo in komolce.

Audi A3
Foto: Audi

Izrazite linije

Pri zunanjosti nam hitro v oči pade nova hišna sprednja maska, ki jo sedaj obdajata povsem nova sprednja žarometa, ki se zaključujeta v trapezasto obliko. Stranska linija še posebej na kolotekih še bolj izrazita in samosvoja. Novi generaciji modela pritečejo tudi nova Audijeva platišča. Spremembe so vidne tudi na zadku vozila, ki je sedaj višji in z difuzorjem ugodno prispevata k aerodinamiki avtomobila.

Audi A3
Novi Audi bo na tržišče prišel v poletnih mesecih letošnjega leta Foto: Audi

Moderna zasnova

Na pogled so še večje spremembe so zaznati v notranjosti. Slednja sedaj ponuja mnogo več digitalizacije. Digitalna instrumentalna plošča in zaslon 10,1  na dotik sta postala serijska. Za bolj zahtevne uporabnike je v izvedbi virtual cockpit na voljo tudi 12,3 palični zaslon, ki ponuja tri različne načine prikaza, med katerimi je tudi športna grafika.Najbolj izpopolnjeni infotainment sistem v novi A3 limuzini je MMI navigacija plus, ki temelji na tretji generaciji modularne infotainment platforme. MIB 3 ima desetkrat večjo procesno moč, kot jo je imel prejšnji model.

Audi A3
Digitalna instrumentalna plošča in zaslon 10,1  na dotik sta postala serijska. Foto: Audi

Trije motorji za začetek

Novi Audi A3 limuzina prihaja na trg z dvema motorjema TFSI in enim TDI. Model 35 TFSI ima 1,5-litrski bencinski motor z direktnim vbrizgavanjem in močjo 110 kW (150 KM) ter je na voljo v dveh izvedbah, z ročnim šeststopenjskim menjalnikom ali avtomatskim 7-stopenjskim S tronic menjalnikom. Med dizelskimi agregati bo na samem začetku 2.0 TDI, ki bo imel 150 konjskih moči. 

Menjalnik
Na voljo sta prenovljeni 6-stopenjski ali 7- stopenjski avtomatski menjalnik. Foto: Audi

V Nemčiji in mnogih drugih evropskih državah bo predprodaja nove A3 limuzine stekla konec aprila 2020. Prva vozila bodo začeli dobavljati poleti. Model 35 TFSI s 110 kW (150 KM) bo stal od 29.800 evrov. Že kmalu po vstopu na trg bo sledila tudi osnovna bencinska različica, ki bo stala 27.700 evrov.

 

Volvo FMX: Desetletje trdoživega Skandinavca Volvo Trucks je v letošnjem letu predstavil prenovljeno družino svojih tovornjakov, ki bodo za voljo svetovne epidemije, prodajo v Sloveniji…
Torsus Praetorian: Avtobus, ki prisega na brezpotja Med tem ko si glavni akterji avtobusov in coachov belijo glave z izdelavo čim bolj "zelenih" pogonov, v Novem Mestu…
Ford Thunder: Posebna izvedenka Rangerja v omejeni seriji Ford je predstavil posebno izvedenko poltovornjaka, ki bo kmalu na voljo na evropskem tržišču. Ford Thunder se ponaša z najmočnejšim…
MAN TGL v vlogi poveljniškega vozila Rdečega križa MAN TGL velja za okreten dostavni tovornjak, ki je sposoben zapeljati v še tako ozko uličico. A v mestu Starnberg…